Picking saffron flowers in Kashmir, India
قطف زهور الزعفران في كشمير بالهند
Saffron is a spice derived from the dried stigma of saffron flower which is an autumn-flowering perennial bulbous plant. Each flower has three vivid crimson stigmas. Saffron crop is planted in the months of May and June and the flowers are harvested at the onset of autumn. It takes some 170,000 flowers to get a kilogram of the precious saffron spice. Iran ranks first in the world production of saffron, with more than 94 percent of the world yield. Other minor producers of saffron are Spain, India, Greece, Azerbaijan, Morocco, and Italy.
الزعفران من التوابل المشتقة من خيوط زهرة نبات الزعفران الذي هو نبات بصلي فصلي يزهر في الخريف. لكل زهرة زعفران ثلاثة خيوط حمراء قانية. يزرع الزعفران في شهري مايو ويونيو (أيار وحزيران) ويتم حصاد الأزهار في بداية فصل الخريف. وللحصول على كيلوغرام واحد من توابل الزعفران الثمين يحتاج المرؤ إلى ما يقارب 170 ألف زهرة زعفران. تحتل ايران المرتبة الأولى في الإنتاج العالمي من الزعفران بأكثر من 94 في المئة من المحصول العالمي. ومن المنتجين الصغار الآخرين اسبانيا والهند واليونان وأذربيجان والمغرب وإيطاليا.
Three vivid crimson stigmas in every flower
ثلاث خيوط حمراء قانية لكل زهرة