Monkey picked tea is expensive, 50 grams would cost $50-100.
والشاي الذي تقطفه القرود باهظ الثمن فثمن الخمسين غراماً يتراوح ما بين 50-100 دولاراً.
In a remote region of China, trained monkeys and their ancestors before them have been picking wild exotic tea leaves for generations. | في منطقة نائية في الصين ومنذ أجيال طويلة يقوم القرود المدربون وأجدادهم من قبلهم بقطف أوراق الشاي البري الفاخر. |
As legend has it, Buddhist monks trained monkeys to gather the youngest leaves from the tip-top of wild tea trees overhanging Fujian's steep rocky mountains. Plucked unbroken, evenly sized leaves create the most orchid aroma and highest grade of tea in the world. It's roasted at high temperatures, which creates great depth of flavor. It has a sweet peachiness combined with rich toasty and chocolate-like flavor. | تقول الاسطورة أن الرهبان البوذيين دربوا القرود على جمع أوراق نبتة الشاي البرية التي تنموعلى جبال فوجيان الصخرية شديدة الانحدار. ويقوم القرود بقطف الأوراق اليانعة من أعلى النبتة مع إبقاء الأوراق صحيحة دون تقطع وبحجوم متساوية. وهذا ما يعطي الشاي نكهة رائعة وأرفع مستوى شاي في العالم. ويتم تحميص الأوراق في درجات حرارة عالية، مما يخلق عمقاً لنكهة حلوة غنية كنكهة الدراق الممزوجة بنكهة شبيهة بالشوكولاته. |