Scottish Haggis pops: parcels of sheep tripe stuffed with innards on a stick!!
هاغيز بوبس من اسكتلاندا: صرر من كرش الغنم محشوة بمعلاق الغنم ومثبته على أعواد!!
Tripe (stomachs of various farm animals) seems to be one of those foods that divides us, you either hate or love it. Internationally there are plenty of well-known tripe dishes. | يبدو أن الكرش أو الكرشة (وهي معدة انواع من حيوانات المزرعة) هي واحدة من تلك الأطعمة التي قد نختلف عليها، فإما أن نكرهها أو نحبها. هناك الكثير من أطباق الكرش معروفة حول العالم أجمع. |
Pickled tripe au calvados, a al mode de Caen, from France.
كرش مخللة بمشروب كالفادوس على طريقة كاين من فرنسا.
Scottish make haggis, that is tripe stuffed with sheep innards (heart, lungs and liver). In Normandy, north of France, Tripes a la mode de Caen cocked with calvados.(apple brandy). In USA Pepperpot is tripe cocked with plenty of pepper. In Milan, Italy, Busecca tripe is simmered with large white beans, pancetta, vegetables and plenty of tomatoes served with Parmesan. In northern England the classic dish of tripe is with onion and parsley slowly cooked. In the middle east tripe is called karshat or kurash, usually stuffed with rice and minced meet and cooked in sauce. Tripe is also popular in many east European countries, in eastern Asian countries, Africa, New Zealand and many other countries. It is available in fresh form, frozen and pickled (in France)!!! trippa.net has recipes from 48 countries. | الاسكتلنديون يحضرون طبق الهاغيز، وهو كرش محشوة بمعلاق الغنم (القلب والرئتين والكبد). وفي النورماندي، شمال فرنسا، يحضر طبق الكرش بطريقة دي كاين بمشروب كالفادوس الكحولي (براندي التفاح). أما في الولايات المتحدة الأمريكية فطبق بيبربوت يحضر من الكرشة مع كثير من الفلفل. وفي ميلان بإيطاليا يحضلر طبق كرش بوسيكا بالسلق البطيء مع الفاصوليا البيضاء الكبيرة والبانسيتا والخضروات والكثير من الطماطم ويرش بجبنة البارمسان. وفي شمال إنجلترا يحضر الطبق التقليدي للكرش مع البصل والبقدونس المطبوخ ببطء. وفي الشرق الأوسط تسمى الكرش أو الكرشات وتحشى عادة بالرز واللحمة المفرومة وتطبخ في مرقة. والكرش طبق شعبي أيضاً في العديد من دول شرق أوروبا وفي بلدان شرق آسيا وأفريقيا ونيوزيلندا والعديد من البلدان الأخرى. وهي متوفرة طازجة أو مجمدة أوحتى مخللة (في فرنسا)!!! موقع تريبا دوت نت يحوي وصفات من 48 دولة. |
New Zealand tripe with onion and parsley.
طبق الكرشة بالبصل والبقدونس في نيوزلاندا.
Tripes a la mode de Caen from Normandy, northern France.
طبق الكرشة 'تريب ألا مود دي كاين' في النورماندي شمال فرنسا.
Trippa alla Romana with vanilla, vinegar, onion, garlic, tomato and parmesan cheese.
الكرشة على الطريقة الرومية بالفانيلا والخل والبصل والثوم والطماطم وجبنة البارمسان.
Beef Tripe with Hot Pepper Sauce – Cheng Du Tian Fu in China.
طبق شينغ دو تيان فو - كرشة البقر بمرقة الفلفل الحار من الصين.
Korean spicy beef tripe stew.
طبق كوري من كرشة البقر حراق ومسلوق.
Romanian sour soup made with beef tripe, garlic, sour cream and vinegar.
كرشة بقر بالمرقة الحامضة والثوم والخل واللبن الحامض من رومانيا.
Bulgarian tripe soup- shkembe chorba.
طبق شكيمبي شوربه – طبق كرش بلغاري.
Chili mogodu dish from South African.
طبق مقودو الحراق من جنوب أفريقيا.
Stuffed tripe the Ethiopian way كرشة محشية على الطريقة الإثيوبية
Palestinian karshat: tripe stuffed with rice and minced meat, in butter–milk sauce.
كرشات فلسطينية محشوة بالرز واللحم المفروم ومخيطة ومطبوخة في مرقة الحليب بالزبدة.
Egyptian tripe and potato in tomato sauce.
كرشه بالبطاطس مصبوخ بصلصه الطماطم من مصر.
South African Curried Mogodu and Dombolo (Tripe, dumplings, potatoes and carrots).
موغودو ودومبولو طبق جنوب أفريقي بالكرشة وكرات عجين مقلي وبطاطا وجزر بالكاري.
Florence, Italy, tripe alla Fiorentina.
من فلورنس بإيطاليا كرش ألا فلورتينا.
Pickled tripe au calvados, a al mode de Caen, from France.
كرش مخللة بمشروب كالفادوس على طريقة كاين من فرنسا.
Tripe in an Italian market الكرش كما تباع في الأسواق الإيطالية
Fresh beef tripe كرشة بقرية طازجة
Haggies parcels: tripe stuffed with sheep innards, Scotland.
صرر هاغييز: كرش محشوة بمعلاق الغنم من اسكتلاندا.
wikipedioa.com, instructables.com
You may like to read these قد ترغب بقراءة ما يلي
0 comments:
Post a Comment