It is hard to believe that all this is fake made out of wax.
من الصعب تصديق أن كل هذا مزيف ومصنوع من الشمع.
The term "Sampuru" directly translates to "sample" and is in Japan the art of creating super realistic fake food. In Japan it is almost unthinkable, that a restaurant doesn't display all of their dishes for customer to see.
| يُترجم مصطلح "سامبورو" الياباني إلى "عينة" وهو في اليابان فن صناعة الأطعمة المزيفة فائقة الواقعية. ففي اليابان، يكاد يكون من غير المعقول تقريبًا ألا يعرض مطعم جميع أطباقه كي يراها الزبائن.
|
Fake burger برغر مزيف
It is claimed that the first food replica was made in 1917, and the industry really took off in the 1930s, long before color photography was common. the first one was made in 1917 by Soujiro Nishio of Kyoto, who made anatomical models out of wax for doctors as models for pathological studies, such as skin diseases, before he was asked to make food samples for a restaurant.
| ويقال أن أول نموذج للطعام تم صنعه في عام 1917، وقد ازدهرت هذه الصناعة بالفعل في الثلاثينيات، قبل وقت طويل من انتشار التصوير الفوتوغرافي. وقد قام بصنع أول طعام مزيف سوجيرو نيشيو من كيوتو عام 1917، الذي كان يصنع نماذج تشريحية من الشمع للأطباء كنماذج للحالات المرضية، مثل الأمراض الجلدية، وذلك قبل أن يُطلب منه صنع عينات طعام لأحد المطاعم.
|
One of the anatomical models created by Soujiro, before he began to make food replicas.
أحد النماذج التشريحية التي كان سوجيرو يصنعها قبل أن يبدأ في صنع نسخ طبق الأصل من المأكولات المقلدة.
In Japan, specifically in Tokyo there is a street that is specialized in food replicas, the Kappabashi street. It has over 150 shops just for that. In addition many shops all over Japan specialized in making to-order food replicas, including some internet-based ones.
| في اليابان، وبالذات في طوكيو، هناك شارع متخصص بامأكولات المزيغة، هو شارع كاباباتشي الذي يضم أكثر من 150 محلاً لذلك. وكذلك هناك العديد من المحلات في اليابان تتخصص في صنع المأكولات المقلدة وفقاً للطلب وبعضها متوفر على الإنترنت.
|
Believe it or not, these Japanese meals are not real and all made out of wax!!
صدقوا أو لا تصدقوا هذه الوجبات اليابانية ليست حقيقية وهي مصنوعة من الشمع!!
In Japan as well, food replica collectors flourish. One Guinness World Record collector, owns 8,083 faked food items.
| وفي اليابان أيضا يزدهر جامعوا المأكولات المقلدة. وأحدى الحاملات لغينيس للأرقام القياسية،تمتلك 8,083 قطعة طعام مقلد.
|
Fake steak لحم ستيك مزيف
Fake spaghetti معكونة مزيفة
Fake ice cream مثلجات مزيفة
Nagao Shokken, started making food replicas for restaurants in the 1960s.
ناجاو شوكن بدأ في صنع نسخ طبق الأصل من المأكولات للمطاعم في الستينيات.
Nagao is making a shrimp tempura in the traditional way, using wax.
ناجاو يقوم بتحضير تمبورا الجمبري بالطريقة التقليدية باستخدام الشمع.
Handmade build-to-order food samples made from Vinyl chloride, take 3-4 weeks to ship.
عينات الطعام المصنوعة يدويًا من مادة كلوريد الفينيل تستغرق من 3 إلى 4 أسابيع.
Japanese Obata, a Guinness World Record collector, owns 8,083 faked food items.
تمتلك اليابانية أوباتا، وفق غينيس للأرقام القياسية، 8083 قطعة طعام مزيفة.
Kappabashi Street, Tokyo, has more than 150 stores related to kitchen tools and fake food.
شارع كاباباشي في طوكيو فيه أكثر من 150 متجراً تبيع أدوات المطبخ والأطعمة المزيفة.
Fake food displayed in shops at Kappabashi Street.
مأكولات مزيفة تعرض في محلات شارع كاباباشي.
Watch how do they make lettuce from wax شاهدوا كيف يصنعون الخس من الشمع
Sources: Wikipedia, DMIJ, Tofugu, Fake Food Japan المصادر:ـ
You may like to read these قد ترغبون بقراءة ما يلي
0 comments:
Post a Comment