Kabsa is the most famous dish in the Gulf region.
الكبسة هو الطبق الأكثر شهرة في منطقة الخليج.

Many middle eastern countries have similar dishes, that depend on rice and meat, but under different names. Each may taste different but the appearance seems to be the same. So, I wondered if someone will revolutionize this traditional dish. What lead me to this thought is what I saw in the Japanese cuisine in terms of shaping and molding of rice in the artistic bento style and o-nigiri style. Anyway, here is collection of some Kabsa innovations. | العديد من دول الشرق الأوسط عندها أطباق مشابهة لطبق الكبسة معتمدة على الأرز واللحوم، ولكن تحت مسميات أخرى. كل منها له طعم مميز ولكن مظاهرها تبدو متشابهة. لذلك، أتساءل عما إذا كان هناك من سيحدث ثورة في هذا الطبق التقليدي. ما قادني إلى هذه الفكرة، هو ما رأيته في المطبخ الياباني من تشكيل وقولبة لأطباق الأرز بشكل فني يطلقون عليها إسم البينتو وكذلك أونيجيري. على أي حال، إليكم مجموعة من بعض ابتكارات الكبسة. |
Do you think that Kabsa could look like this?
هل تظنون أن الكبسة قد تكون بمثل هذا الشكل؟


Kabsa with strips of molten cheese كبسة مع خطوط من الجبنة المسيحة

Garnished Kabsa كبسة مزينة


Molded Kabsa كبسة مقولبة



Spinach Kabsa كبسة بالسبانخ

Carrot Kabsa كبسة بالجزر

Pumpkin Kabsa كبسة في قرعة

Layered Kabsa كبسة طبقات


Japanese rice molded dishes أطباق يابانية بأرز مقولب






You may like to read these قد ترغب بقراءة ما يلي
![]() Japanese Bento for Kids | ![]() Laser Patterned Sushi | ![]() Pizza Innovations | ![]() Landscapes from Food |
2 comments:
جبنة سائلة
المقصود الجبنة المذابة أو المسيحة
شكرا على ملاحظاتك
Post a Comment