By Amin Sarhan - Apr 17, 2014

Grill on Volcano Fire
مشاوي على نار بركان


Did stone-age man grill his hunts on volcano heat?
هل قام إنسان العصر الحجري بشوي صيده على حرارة البراكين؟


A question that may never find an answer, but modern man has done so. In Lanzarote Island, one of the Canary Islands northwest of Morocco, El Diablo restaurant chefs actually make their barbeque over the heat of an active volcano, deep in earth.
سؤال قد لا يجد جواباً على الإطلاق، ولكن الإنسان الحديث قد فعل ذلك. ففي جزيرة لانزاروت، إحدى جزر الكناري شمال غرب المغرب، يقوم طهاة مطعم إل ديابلو بالشواء على الحرارة التي تنبعث من بركان نشط في بطن الأرض.

Volcano BBQ   مشاوي البركان


Of course, it isn't like a lava-spewing mountain, otherwise they couldn't get close and cook, but a hole in the ground, through which volcanic heat erupts from the depth of Earth. Temperatures just a few meters below the surface can reach between 400°C and 600°C.
وبطبيعة الحال، فإنه ليس كبراكين الجبال التي تقذف الحمم، وإلا ما استطاعوا الاقتراب منه والشواء عليه، ولكنه حفرة في الأرض تأتي من خلالها حرارة البركان الثائر في أعماق الأرض. وقد تصل حرارة الأرض 400 إلى 600 درجة مئوية على عمق عدة أمتار.






Warning of heat   لوحات تحذيرية من الحرارة


Restaurant logo, on wall, windows and tableware.
شعار المطعم على الجدران والنوافذ وعلى آنية الأكل.




Restaurant interior   داخل المطعم


Volcano ground vents   فوهات للبركان





Not on moon, but on earth; the volcanic Lanzarote’s Timanfaya National Park.
هذه ليست على القمر وإنما على الأرض، محمية تيمانفيا الوطنية البركانية في لانزورات.


El Diablo restaurant amid the park   مطعم إل ديابلو في وسط المحمية


Restaurant from far   المطعم عن بعد




Volcanic Timanfaya Park   محمية تيمانفيا البركانية




You may like to read these    قد ترغب بقراءة ما يلي
Hotel Inside a Water Spewing Volcano
Suspended UFO-Shaped Restaurant
Disaster Café
The Door to Hell

1 comments:

Anonymous said...

Salamalaikum,

How do you get the clue to find this kind of sites....thanks a lot.
But for this one, there should be some concern arising because of
the health. What about the huge, different Gases .
Hope the Grill is approved....Bonn appetite.

Best Regards,
Omar

Post a Comment