By Amin Sarhan - Jul 9, 2015

The Art of Japanese Jelly Sweets
فن الحلويات الهلامية اليابانية


Cherry blossom season crystal clear jelly sweet.
حلوى هلامية شفافة في موسم تزهير الكرز.


Usually Japanese sweets are artistically crafted. Sweets in Japan are called wagashi. Japanese jelly sweets are usually made from agar-agar gelatin which is a jelly-like substance, obtained from algae, discovered around 1658.

Japanese welcome spring Sakura Matsuri (cherry blossom festival) with tea, wagashi, cherry blossoms.
عادة ما تكون الحلوى اليابانية مصنوعة باسلوب فني. تدعى الحلويات في اليابان واغاشي. وعادة ما تصنع الحلوى الهلامية اليابانية من جيلاتين أجار أجار وهي عبارة عن مادة تشبه الهلام (الجلي)، تستخرج من الطحالب، اكتشف حوالي عام 1658.

يرحب اليابانيون بموسم ساكورا ماتسوري الربيعي (وهو مهرجان تزهيرالكرز) بتقديم الشاي والواغاشي وزهور الكرز.

Cherry blossom dessert   حلوى زهرة الكرز


Cherry blossoms in clear jelly on a base of white chocolate mousse.
زهور الكرز في هلام شفاف على قاعدة من الشوكولاتة البيضاء


Cherry blossom sweets   حلوى زهور الكرز



Cherry blossom jelly cake   كعكة الهلام بزهور الكرز


Blackcurrant lychee konnyaku jelly   حلوى هلامية من فاكهة الليشي وجذور كونياكو


White peach jelly dessert   حلوى الدراق الأبيض


Apple jam jelly wagashi   حلوى هلام مربى التفاح



Cherry jelly wagashi   حلوى هلام بالكرز


Fruits jelly wagashi   حلوى هلام الفواكه



Artistic Jelly wagashi   أشكال فنية لحلوى الهلام







You may like to read these    قد ترغب بقراءة ما يلي
Make Ramadan Desserts by Yourself
Watermelon In Desserts
Enticing Delicious Desserts
Pure Gold Wrapped & Sprinkles Food

0 comments:

Post a Comment