By Amin Sarhan - Aug 26, 2012

Italian Donkey Meat Festivals
مهرجانات لحوم الحمير في إيطاليا


Salamini d'Asino (Italian donkey salami)   سلامي إيطالي من لحم الحمير


Ages ago, during collage days, while on summer internship in Germany, one day I dined with some collage mates, and for lack of command of German language, I ordered some cold meat plate. The plate included some tasty red round meat slices that I enjoyed, till my friends burst into laugh and joked that I just ate donkey meat salami. I denied the possibility of using donkeys' meat in human food and continued my dinner with hidden disgust. But guess what? a week ago when I was preparing my article on Donkeys' Milk, I discovered that Italy is the biggest among European countries importing thousands of tons of donkey meat for human consumption every year. There are even annual festivals in various regions of Italy to enjoy donkey meat.
Upon knowing that pepperoni is a dry variety of salami, I started wondering if the delicious Italian pepperoni pizza may contain donkey meat?!!

منذ زمن بعيد وخلال أيام الجامعة بينما كنت في التدريب الصيفي في ألمانيا تناولت في أحد الأيام العشاء مع عدد من زملائي في الجامعة، ولعدم تمكني من اللغة الألمانية، طلبت وجبة من اللحوم الباردة شملت شرائح لحم مدورة حمراء لذيذة الطعم استمتعت بها، إلى أن انفجر زملائي بالضحك والمزاح مدعيين بأنني أكلت للنو لحم سلامي حمار. نفيت إمكانية استخدام لحوم الحمير في طعام البشر وواصلت تناول العشاء مخفياً عنهم اشمئزازي . ولكن إحزروا ماذا وجدت الأسبوع الماضي؟ اكتشفت وأنا أحضر مقالتي عن حليب الحمير، أن إيطاليا هي أكثر بلد أوروبي يستوردآلاف الأطنان من لحوم الحمير كل عام للاستهلاك البشري؟ وحتى أن هناك مهرجانات سنوية في مناطق مختلفة من إيطاليا للاستمتاع بلحوم الحمير.
وعند معرفتي بأن لحم البيبروني هو نوع من أنواع السلامي المجفف، بدأت أتساءل إن كانت بيتزا البيبروني الإيطالية اللذيذة تحوي لحوم الحمير؟!!

Festival of donkey salami   مهرجان مقددات لحوم الحمير


Donkey meat is used in Italy in the production of Salami, Ravioli, Stracotto and many other several regional dishes in Italy. Many red Italian salami, like the one I ate, have young donkey meat. For centuries, Italians peasants used to make salami from meat of young donkeys. Italian red salami is exported to many countries including possibly Germany. Reports say that donkey meat is gaining popularity due to the fact that it is less fatty than beef and is promoted to be Bio without antibiotics or hormones, because donkeys feed mostly on grass. In 2011 the US government ban-lifted selling horse and donkey meat for human consumption.

في إيطاليا تستخدم لحوم الحمير في تحضير لحوم السلامي المقددة وفي الرافيولي والستراكوتا وغيرها من العديد من الأطباق المحلية في إيطاليا. فكثير من لحم السلامي الأحمر الإيطالي، مثل الذي أكلته، يحتوي على لحوم حمير صغيرة. إذ يحضر الفلاحون الايطاليون منذ عدة قرون لحوم السلامي المقددة من لحوم صغار الحمير. ويتم تصدير السلامي الإيطالي إلى العديد من البلدان وربما يشمل ذلك ألمانيا. وتقول التقارير أن لحوم الحمير تكتسب شعبية سببهاأنها أقل شحوماً من اللحم البقرى ولذلك يتم الترويج لها بأنها طبيعية (بيو) ولا تحتوي مضادات حيوية أو هرمونات لأن الحمير تتغذى غالباً على الأعشاب. وفي عام 2011 رفعت الولايات المتحدة الحظر عن بيع لحوم الأحصنة والحمير للاستهلاك البشري.

Salametto asino (Italian donkey salami)   لحم حمير إيطالي مقدد



Donkey Salami Festival (Italian: Sagra Dei Salamini D'Asinio) is a festival that has been held annually for the last 37 years in August at Piemonte town in Italy. This food festival includes in addition to the well known donkey sausages and salami; dishes like stracotto d'asino (donkey meat stew), polenta, tapulone, ravioli, cheeses, desserts and a wide selection of local wines. This event usually does not proceed without protester from donkey protection societies and sanctuaries.

مهرجان سلامي الحمير هو مهرجان سنوي يعقد منذ 37 سنة في أغسطس في مدينة بيمونتي في إيطاليا. ويشمل طعام المهرجان، إضافة إلى نقانق الحمار المعروفة والسلامي، أطباقاً مثل ستراكوتو الحمار وهو (يخنة من لحم حمار) وعصيدة دقيق الذرة وتابيولوني ورافيولي والجبن والحلويات وتشكيلة واسعة من النبيذ المحلي. وهذا الحداث لا يمضي عادة دون احتجاجات من جمعيات حماية الحمير.




Another donkey meat festival is called "Fëta à l'Ano" happens in July. It started in the 1970s. The festival has now become the most important event in Ollomont town in Italy. Visitors can taste numerous dishes prepared with donkey meat during the event, which also includes a donkey race.
مهرجان آخر للحوم الحمير اسمه "فيتا أ-لآنو" يتم في يوليو (تموز) بدأ في سبعينات القرن الماضي واليوم أصبح أهم حدث في بلدة أولومونت بإيطاليا. ويمكن لزوار هذا المهرجان تذوق الأطباق العديدة المعدة من لحوم الحمير. ويتضمن هذا المهرجان أيضا سباقاً للحمير.


Yet another festival of Donkey meat at Belforte Mantova in July.
وأيضاً هناك مهرجان لحم الحمير في بلفورتي مانوفا في يوليو (تموز).


Stracotto d'Asino is donkey meat stewed in red wine for up to four hours.
يخنة ستراكوتو الحمير تحضر بطبخ لحم الحمار في النبيذ لمدة تزيد عن أربع ساعات.


Osteria al Duca restaurant of Verona serves traditional Veronese food including horse or donkey meat, inside a 13th-century palazzo next to Juliet's balcony of Shakespeare's "Romeo and Juliet".
في مدينة فيرونا الإيطالية يقدم مطعم أوستريا آل دوكا مأكولات فيرونية تقليدية بما في ذلك لحوم الأحصنة و الحمير، بالقرب من شرفة "جولييت في قصر القرن الثالث عشر المذكور في مسرحية شكسبير "روميو وجولييت.


An Italian Salami Manufacturer by the name of Antica Cascina, produces Salume d'Asino or Raw Donkey Salami made from minced Italian donkeys and pork meat in equal parts. Stuffed in the natural "pealed" hog or "straight" bovine casing; 15 to 20 cm in length, weighing between 300 to 400 g per portion. It is the hand tied or netted according to customer requirements.

ومن الشركات المصنعة للسلامي الإيطالية شركة باسم كاسينا أنتيكا تنتج سلامي الحمير المصنع من لحوم الحمير المفرومة ولحوم الخنازير الإيطالية بنسب متساوية. محشوة داخل أمعاء الخنزير الطبيعية أو أغلفة بقرية بطول 15 إلى 20 سم، وأوزان ما بين 300 إلى 400 غ لكل منها. وهي مربوطة يدوياً أو مشبكة وفقا لمتطلبات الزبائن.







Taverna Moricci in Milan serves Donkey Meat Pasta.
حانة تافيرنا موريتشي في ميلانو تقدم المعكرونة بلحم الحمير.



In the mountainous north of Italy, locals enjoy thinly sliced dried donkey meat, which is served as appetizers.
في المناطق الجبلية في شمال إيطاليا يستمتع السكان المحليون بشرائح لحم الحمار المقددة والتي تستخدم كمقبلات.


Ravioli ripieno d'asino al burro e timo (ravioli stuffed donkey with butter and thyme).
رافيولي محشو بلحم الحمير مع الزبدة والزعتر.


The famous Calliano agnolotti pasta is filled with donkey meat (Agnolotti d'Asino).
الأنغولوتي المشهور في مدينة كاليانو محشو بلحم الحمير.


Coppiette di Asino (dried donkey meat)   لحم حمار مجفف


Tens of recipes are found on the internet for cooking donkey meat.
عشرات الوصفات موجودة على الإنترنت لطبخ لحوم الحمير.



You may like to read these    قد ترغب بقراءة ما يلي

Donkeys' Milk for Slimming & Beauty

Delicious Looking Dishes, But...

Chicken Feet

Dishes to Stimulate Virility

0 comments:

Post a Comment