TOTAL VISITS مجموع الزيارات

By Amin Sarhan - Mar 23, 2024

A Turkish Delicacy Dish: Can You Guess What is it?
طبق تركي مترف: هل يمكنكم أن تخمنوا ما هو؟


What does this lady cook? She explains her video in Turkish. I couldn't tell if is it phallus!!
ماذا تطبخ هذه السيدة؟ إنها تشرح ذلك بالتركية. ولم أستطع أن أعرف فيما إذا كان قضيبا!!


While looking trough Instagram, I couldn't help it not watching this Turkish lady explaining how to cook this thing. I couldn't understand her, she was taking Turkish.
خلال مشاهدتي للإنستغرام، لم أستطع أن أمنع نفسي من مشاهدة هذه السيدة التركية التي تشرح كيفية طهي هذا الشيء. لم أستطع فهمها، إذ أنها كانت تشرح باللغة التركية.

Here is a chef cooking the thing and serving it!!   وهذا الطاهي يطبخ هذا الشيء ويقدمه!!ـ

What does this dish contain?!!!   فماذا يحتوي هذا الطبق؟!!!ـ


Curiously lead me to another video on Facebook titled "This Penis-Shaped Snack Is Turkey's Drunk Food". The video says that it is a stuffed 4th stomach. Couldn't stop before finding the facts. I got a recipe titled "Şırdan - Stuffed Sheep Gallbladder". This is confusing. Is it a gallbladder or the 4th stomach?
قادني الفضول إلى مقطع فيديو آخر على الفيسبوك بعنوان "هذه الوجبة الخفيفة الشبيهة بالقضيب الذكري هي طعام السكارى في تركيا". يذكر الفيديو أنها جزء المعدة الرابع المحشو. ولأنه لا يمكنني التوقف قبل عثوري على الحقائق كاملة. حصلت على وصفة بعنوان "شيردان – مرارة الخروف المحشية". إنه أمر محير. هل هي المرارة أم المعدة الرابعة وماهي المعدة الرابعة؟



The Şırdancılar restaurants can be found in many cities in Turkey. But they are mainly concentrated in Kuruköprü in Adana.
يمكنكم إيجاد مطاعم الشيردان في كثير من المدن التركية، ولكنها تتركز بشكل أساسي في حي كوروكوبرو في أضنة.

Sirdanci Cumali restaurant in Adana is rated as the one of the best to serve Şırdan.
تم تصنيف مطعم شيردانجي جمالي في أضنة كواحد من أفضل المطاعم الشيردان.


Most of the sites indicate that Şırdan, the Turkish dish, is made from the 4th part of sheep or goat stomach (called abomasums). The last part of the stomach which connects to the small intestines is separated from other parts of the stomach, cleaned and then soaked in lemon and salt. Then washed, dried and stuffed with with minced meat, rice, onion,cumin and seasonings. The open end is sewn. Then boil-cooked in sauce.
تشير معظم المواقع إلى أن هذا الطبق التركي محضر من الجزء الرابع من معدة الأغنام أو الماعز. إذ يتم فصل الجزء الرابع والأخير من المعدة والذي يتصل بالأمعاء الدقيقة (ويسمى المنفحة حيث يتجتر الحيوان فيه الطعام) عن الأجزاء الأخرى من المعدة، ويتم تنظيفه ثم نقعه بالليمون والملح. ثم يتم غسله وتنشيفه وحشوه باللحم المفروم والأرز والبصل والكمون والتوابل. وتخاط نهايته المفتوحة. ثم يطهى بالغلي في الصلصة.



Since animals have only one of these it makes it a delicacy. This dish is popular among drunks. Could it be because of it penis-like shape, so drunk people would accept it?
ولأن الحيوانات ليس لديها إلا واحدة فقط من هذه فذاك يجعل هذا طبقا فاخرا. ولهذا الطبق شعبية لدى شاربي الخمر. لا أدري إن كان بسبب شكله الذي يشبه القضيب، فيتقبلوه أكثر وهم سكارى؟








Sources: turkiyegazetesi, demetdivaroren ألمصادر:ـ

You may like to read these   قد ترغبون بقراءة ما يلي
Would You Eat Breast Milk Cheese?
هل تقبل أن تأكل جبنة مصنوعة من حليب النساء؟
Tripe Dishes Around the World
أطباق الكرش حول العالم
Does Sea Have Intestines?
هل للبحر أمعاء؟
Testicle Festivals: Raw, Grilled, Fried & Cooked
مهرجانات الخصي: نيئة ومشوية ومقلية ومطبوخة

0 comments:

Post a Comment